16 Ekim 2013 Çarşamba

Ses Mühendisliği

Ses Mühendisliği

     Ses Mühendisliği yada Ses Tasarımcısı olarak ta adlandırabiliriz...

     Ses mühendisliği, ses kaydı teknik ve yaratıcı yönlerini derinlemesine çalışma, ses düzenleme ve karıştırma, tasarımı olarak tanımlayabiliriz.

Film ve televizyon endüstrisi her zaman ses veya ses mühendisliği alanında yetenekli profesyonellere ihtiyacı var.

    Ses mühendisliği alanında temel eğitimlerden bahsedecek olursak, stüdyo çalışmaları, ses ekipmanları, müzik teorisi, gelişmiş stüdyo çalışmaları, dijital kayıt ve karıştırma, accoustics, post prodüksiyon, seslendirme de dahil olmak bir çok beceriye sahip olmanız gerekir. 

     Ancak ülkemizde ses mühendisliği veya tasarımcısı olarak ifade ettiğimiz şekliyle bir meslek tanımlaması yapılmamaktadır. Yurt dışında bir çok üniversitede ses mühendisliği adı altında lisans programları da bulunmaktadır. Ülkemiz ses tasarımı ile ilgili olarak daha bilişim sektöründe eğitim almış kişilerden karşılanmaya çalışmaktadır. Seslendirme konusunda da özellikle İstanbul'da seslendirme sanatçısı olarak çeşitli kurslar açılmış ve devam etmektedir. Ancak ses mühendisliğini ise daha geniş anlamda düşünerek değerlendirmek lazımdır. (Oyun seslendirme, müzik redaksiyon, sinema, taklit, digital ses, ses operatörü, ses sistemleri, ses ekipmanları...)



İş Olanakları

Ses mühendisleri ve teknisyenleri için iş imkanları, film, televizyon, multimedya tasarımı, animasyon ve CD üretim birimleri, FM radyo istasyonları, özel televizyon kanalı, reklam firmaları, eğlence sektöründe ve çeşitli alanlarda iş imkanları mevcuttur. 



1 yorum :

  1. Mohegan Sun Pocono: Now Open | Casino in Wilkes-Barre, PA
    동해 출장마사지 › Wilkes-Barre › Wilkes-Barre Mohegan 시흥 출장샵 Sun 전라남도 출장마사지 Pocono is open and excited to welcome you back 의정부 출장샵 to a world at play! Mohegan Sun Pocono is open for in 김해 출장마사지 person gaming, dining, hotel and more.

    YanıtlaSil