16 Ekim 2013 Çarşamba

Nano Teknoloji Uzmanı - Nanotechnologist

Nano Teknoloji Uzmanı-Nanotechnologist

Nanotechnology deneyler modern bilimsel ve teknolojik dünyada çok önem taşımaktadır. Nanoteknoloji akademik ve araştırma alanında üst sıralarda bulunan konulardan biridir. 



Dünyada bir çok üniversite nano teknoloji ile ilgili lisans ve yükseklisans programları açmaya başladı. Üniversitelerde nano teknoloji ile ilgili olarak genel olarak ders içeriklerinden bahsedecek olursak; nano malzeme ve sistemlerin termodinamiği, mikro moleküler boyutlu elemanlarının mekanik ve nano ölçekli ısı transferi, nano ölçekli yapıları, nanoteknoloji ve mikro elektro mekanik sistemler deneysel teknikleri fizik ve çeşitli temel ve uygulamalı konuları içermektedir. Nanopartiküller, nanosıvılar ve nanokompozit üretimi ve uygulamaları ile ilgili laboratuvar dersleri de müfredatın bir parçası olarak sunulmaktadır.

Nanoteknoloji uzmanlık araştırma ve geliştirme, akademisyenler ve sanayi istihdamı için çok yüksek bir potansiyele sahiptir. 




İş İmkanları;

Bir nanotechnoloji uzmanın iş alanları biyoteknoloji, tarım, gıda, genetik, uzay araştırmaları, ilaç ve benzeri sektörleri içerir. İş fırsatları Ulusal Fizik Laboratuarları, Üniversiteler ve yüksekokul veya araştırma alanlarında öğretim üyesi olarak çalışabilir, ulusal ve uluslararası araştırma merkezlerinde (Tübitak, Havacılık ve Uzay Dairesi, Cern...) araştırmacı olarak çalışabilirsiniz...



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder