30 Ağustos 2013 Cuma

Desen ve Fosfor Boyacılığı

     Günümüzde her alanda yapılan yenilikler olduğu gibi boyacılıkta da bazı yenilikler olması muhtemeldir. İç ve dış dekorasyonda yaşanan değişim farklı boya türlerini de gündeme getirmektedir. İlki fosfor bazlı boya... Bir çok girişimci için önemli bir alan olabilir. Bir çok bina dış dekorasyonu,  bahçe duvarları, iç dekorasyon, billboardlar, yol kenalarında bariyerler, cami süslemeleri, otel ve işyeri dekorasyonu, otoyol çizgileri, otomobil dizaynı (özellikle jant kenarları ve kaporta üzeri desen), reklam tabelaları, fuar standları, tekstil ürünlerde (özellikle tişörtlerde ve iş elbiselerinde), seramik ve cam üzerine yapılan boyama alanlarında forforlu boyama önemli potansiyele sahiptir.
         Şu anda klasik anlamda boyanan bütün duvar ve materyaller aslında potansiyel uygulama alanlarıdır. Piyasada fosforlu bir boyama hizmetinden daha çok fosforlu ürünlerin satışı yapılmaktadır. Özellikle yangın esnasında veya elektrik kesintileri için giriş çıkış tabelaları, merdiven bantları olarak örneklendirebiliriz...
       Bu anlamda fosfor boyama ve desenleme konusunda boyacılık potansiyel bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır. Girişimciler için de yatırım için bulunmaz bir fırsattır.

       Ayrıca desenleme konusunda duvarlar üzerine (iç ve dış cephe) çeşitli yöntemler kullanılarak iş yapılabilir. Stencil yöntemle duvar üzerinde desen oluşturma, kaligrafi yazıları ile süsleme gibi çalışmalar yapılabilir. Forfor boyama ile gece parlaklığı sağlanabilir.

27 Ağustos 2013 Salı

Dijital Kısa Film Yapımcısı

       Artık günümüzde karakterler gerçek insanlar değil hayali digital ortamlarda oluşturulan hayali karakterlerden oluşmaya başlayacaktır. Film veya animasyon yaparken harcanan iş gücü, maliyetleri artırmakta ve görsel efektleri uygulamak ta ek masraf oluşturmaktadır.
      Filmlerde yapılan bir çok aksiyon sadece dublör kulanılarak digital siteme aktarılmaktadır. İleriki yıllarda bu tür filmlere sık rastlayacağız. Maliyeti en aza indirecek kısa filmlerin yapımı için avantajlı olacaktır.
      Ayrıca reklam filmleri ve sosyal medyada yayınlanan güncel videolar digital platformlarda hazırlanarak hem web dünyasında hem de mobil iletişim cihazlarında paylaşılır duruma gelecektir.
      İleriyi düşünerek yapılacak yatırımlar karlı olması muhtemeldir. Digital film yapımcısı olarak kendimizi şimdide yetiştirmek ve gerekli bil gi ve beceriye sahip olmak için daha ne bekliyorsunuz.

     Digital ortamlarda animasyon ve film oluşturmak için tabii prodükdiyon ve animasyon  programlarından haberdar olmanız gerekir.
      Programlara örnek vermek gerekirsek; iclone, 3d max, maya, v.s gibi pek çok program sayabiliriz.